Jump to content
allthatjazz

Lights don't seem to work

Recommended Posts

Hey guys

 

New to GTA IV modding. I installed a couple new cars and ELV 6. When I get into the car and press J or any other related keys nothing happenes.

 

My config files reads this:

 

// EMERGENCY LIGHTING SYSTEM (ELS) V7.0 R-130506            
// Copyright © 2009 Luxart Systems
// Made by Lt.Caine
//
// --- MAIN CONFIGURATION FILE ---
//
// (IMPORTANT) Refer to ELS User Guide for instructions and additional information.
// *** Used in combination with some keys to activate their second function.
// ** Requires that indicated key be pressed in combination with the 'ComboKey'.
// * Requires that info panel be active (some alternate functions require this as well).

[ CONTROLS ]
Toggle_LSTG = 74        // J by default
Toggle_SECL = 75        // K by default
Toggle_WRNL = 76        // L by default
Toggle_SRN = 72            // H by default
Toggle_InfoPanel = 77        // M by default **
Toggle_Hazlights = 0          // Nothing/disabled by default **
Toggle_Takedowns = 221        // ] by default
Toggle_Cruise = 219        // [ by default
Chng_Pat_PRML = 85          // U by default *
Chng_Pat_SECL = 73        // I by default *
Chng_Pat_WRNL = 79        // O by default *
Horn_Manu = 84            // T by default
Horn_Airh = 89            // Y by default
FunctionKey = 18        // Alt by default ***
ComboKey = 17            // Ctrl by default
ToggleExpressMode = 8        // Backspace by default **

[ INTERFACE ]
LocationDisplay = oninanycar
PanelOnColorR = 218
PanelOnColorG = 142
PanelOnColorB = 21

[ ENV LIGHTING ]
Range_PRML = 40
Inten_PRML = 7
Range_SECL = 3
Inten_SECL = 7
Range_WRNL = 4
Inten_WRNL = 6
EnvMult_Morning = 0.2
EnvMult_Evening = 0.5
EnvMult_Night = 1.0

[ MISC SETTINGS ]
FlashSoundFx = on
FlashDelay_Sp = 1
FlashDelay_Mp = 1
FlashDelayWW_Sp = 1
FlashDelayWW_Mp = 1
Els_Range_Pl = 300
Els_Range_Ai = 120
Ai_Els_Sp = on
Ai_Els_Mp = on
MaxElsCarsAtOnce = 10
ClearRandAiExtras = on
ClearAiExtrasDist = 100



[ AMBULANCE ]
Status = on
File = default_config

[ FBI ]
Status = on
File = default_config

[ FIRETRUCK ]
Status = on
File = default_config

[ NOOSE ]
Status = on
File = default_config

[ NSTOCKADE ]
Status = on
File = default_config

[ POLICE ]
Status = on
File = default_config

[ POLICE2 ]
Status = on
File = default_config

[ POLICE3 ] // EFLC
Status = on
File = default_config

[ POLICE4 ] // EFLC
Status = on
File = default_config

[ POLICEB ] // EFLC
Status = on
File = default_config

[ POLPATRIOT ]
Status = on
File = default_config

 

 

This is for the ELS. I installed the car with Spark IV. WHen I hit the siren key, you can hear sirens but just no lights. I also have a trainer installed and disabled keys.

 

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ELS lights only come on when the associated light key is presses, they won't come on with the siren key alone.  Are you positive that the car you installed is ELS enabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This isn't an issue with LCPDFR.

MODERATOR NOTICE
Moved to GTA Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure your car is ELS enabled? If the car is not ELS enabled, pressing the light keys won't turn them on. Also, do you have a trainer installed with your game? If so, disable it, as the keybindings that the trainer use can sometimes interfere with the ELS keybindings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That config file is ELS v7, not ELS v6. In v7, you need to press Alt+J to activate the lights (assuming you did not edit the controls).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've never had to press ALT+J, J has always worked fine for me. As others have said, check:

 

-The cars are ELS enabled

-You are pressing the correct key

 

Also, are you using simple native trainer? If you are, you will need to "disable keys" before any of the ELS buttons will work. Here's how:

 

1. Open trainer.ini in your GTA directory

2. Search the document (CTRL+F) for KeyBindingsDisabled

3. Change the value after KeyBindingsDisabled from 0 to 1

4. Save and exit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×