Jump to content
Marts

RPH Crash on Loading Story/Populating world.

Recommended Posts

Hi guys, having an issue with my Ragehook loading, constantly crashing after 'loading and populating game world'. Have been following Albo's modding guides the entire way so not sure what I've done wrong here. https://pastebin.com/4f2Qppvf

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Marts said:

Hi guys, having an issue with my Ragehook loading, constantly crashing after 'loading and populating game world'. Have been following Albo's modding guides the entire way so not sure what I've done wrong here. https://pastebin.com/4f2Qppvf

Hello,
What order are you installing RPH, LSPDFR, and ScriptHookV?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, UnknownBastion said:

Hello,
What order are you installing RPH, LSPDFR, and ScriptHookV?

 

I installed LSPDFR first, then RPH, then Scripthook. It was working fine to start with, only started crashing when adding vehicles.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Marts said:

 

I installed LSPDFR first, then RPH, then Scripthook. It was working fine to start with, only started crashing when adding vehicles.

Add this as it is required for adding custom vehicles and fixes crashing.
https://www.gta5-mods.com/misc/gta-5-gameconfig-300-cars
 

If installing that did not fix the crashing,

You would need to re watch albo's video.

Since you probably missed a step or pasted a line incorrectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are u installing add-on cars?if so it's a problem with the dlclist.xml..put the original back and see if that fixes it

Edited by CHIEF Wiggum

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Pavy said:

Add this as it is required for adding custom vehicles and fixes crashing.
https://www.gta5-mods.com/misc/gta-5-gameconfig-300-cars
 

If installing that did not fix the crashing,

You would need to re watch albo's video.

Since you probably missed a step or pasted a line incorrectly.

 

Yeah I already tried that with no luck. Super frustrating. Pretty sure I've done everything absolutely right but I might try starting from scratch. 

25 minutes ago, CHIEF Wiggum said:

Are u installing add-on cars?if so it's a problem with the dlclist.xml..put the original back and see if that fixes it

 

Yeah I am. I'll give it a go if I can find the location of it. Thanks. 

Edit: Tried replacing it. Still crashes 😞

Edited by Marts
Tried Solution

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your modded Dlclist.xml is in mods/update/updaterpf/common/data..

 

original dlclist.xml is in gtav directory update/updaterpf/common/data

 

Same with Extratitleupdatedata if u edited that too

 

Good luck let us know what happens

Edited by CHIEF Wiggum

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, CHIEF Wiggum said:

Your modded Dlclist.xml is in mods/update/updaterpf/common/data..

 

original dlclist.xml is in gtav directory update/updaterpf/common/data

 

Good luck let us know what happens

 

Yeah I gave it a go, no luck unfortunately, still crashes on loading 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try replacing the updaterpf with original updaterpf..it's in mods/update/

 

Original:gtav directory/update

Edited by CHIEF Wiggum

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, CHIEF Wiggum said:

Try replacing the updaterpf with original updaterpf..it's in mods/update/

 

As in, move them in windows explorer? Or is it done within OpenIV? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Delete your modded update.rpf in mods folder and put in the unmodded one

do it through the gtav folder not openiv

Edited by CHIEF Wiggum

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, CHIEF Wiggum said:

Openiv

 

That's worked, thank you. Where do I continue modding from now then? Just re-add the vehicles into the MODDING folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your welcome..from there I'm not sure how to get it to work with add-on cars..it has to do with replacing the game config in mods/update/update rpf/common/data..after editing dlclist.xml if u want add-on cars..I don't install add-on cars bcus of the same problem u had crashing at loading screen

Edited by CHIEF Wiggum

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Marts said:

 

That's worked, thank you. Where do I continue modding from now then? Just re-add the vehicles into the MODDING folder?

Thiss is starting to sound like a memory error. GTA 5 can only handle up to about 4 independent addon vehicles. I would suggest you learn how to combine dlc so that you may have more than 4 addon vehicles.

Helpful Links:
Tutorial Video: https://www.youtube.com/watch?v=RDcYYC7cSvc

ComboDLCFolder: https://www.gta5-mods.com/misc/ready-to-use-combination-dlc-packs

Let me know if that works!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×