Jump to content
Sign in to follow this  
berry

GTA IV crashes ;'(

Recommended Posts

Hello, pdfr forums.

I have having a problem. I am using the stable VR.

Yes, I am running GTA as admin. It crashes after 'LOADING...STORY COMpLETE' I think thats what it was.

1.I tried un-installing the mod and GTA started working again.

This is the error:




Problem signature:

  Problem Event Name: CLR20r3

  Problem Signature 01: gtaiv.exe

  Problem Signature 02: 1.0.7.0

  Problem Signature 03: 4bd9efbe

  Problem Signature 04: MergedFirstResponse.net

  Problem Signature 05: 0.9.0.6

  Problem Signature 06: 4d0fa8c2

  Problem Signature 07: 122

  Problem Signature 08: 0

  Problem Signature 09: System.IO.FileNotFoundException

  OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

  Locale ID: 1033

  Additional Information 1: 0a9e

  Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

  Additional Information 3: 0a9e

  Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789



Read our privacy statement online:

  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409



If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt



Thanks for your time, and help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lemme make sure I am understanding this right...you load up the game.....It gets to story complete.....then crashes yes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lemme make sure I am understanding this right...you load up the game.....It gets to story complete.....then crashes yes?

Yes, plays the gta music for few seconds the image things, then it goes to the black screen when it says loading story, and then it crashes after few seconds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be a problem with the save game, do you know where they are located?

Edited by Asuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be a problem with the save game

Nope tried loading it without the mod, it works fine ;') edit: Just saw your edit. Yes I know where are the save games are located.

Edited by berry

Share this post


Link to post
Share on other sites

then you have a bad mod or the game just doesn't like you at the ending with mods. Install mods one at a time, and see what kills the game

Share this post


Link to post
Share on other sites

then you have a bad mod or the game just doesn't like you at the ending with mods. Install mods one at a time, and see what kills the game

Its a fresh GTA IV install ;') I have one mod only the FR mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

and with out FR it loads fine?

That is correct.

I deleted dsound.dll and ran the game as admin.

Now its suck on LOADING --- STORY COMpLETE being waiting for 10 mins now lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

then you have a messed up save game judging by your story here...you can try moving the save game from it's location

c:/users/(your user account)/appdata/local/rockstar games/GTA iv/savegames and moving the games out and testing it

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mkone.org...x-most-problems

Check this out, it fixed most of my problems.

Nevermind, so it works without LCPDFR installed?

Have you used the Diagnostics tool? The report you have above doesn't help as much as the Diagnostics tool.

Download it here:

Then post your results here for us to see.

Edited by Original Light

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Asuna tried that useless. As I said before :D it works fine without the mod.

@Original downloading the tool. Ill edit this post and post the diangstics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess we found the problem.

http://desmond.image...png&res=landing

edit:

Or not. I have ASI loader installed :/




EGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Diagnostics Tool Version: 0.4.3

Operating system: Windows7 Ultimate (6.1.0.0 Build: 7600) Service Pack:

System RAM (GB): 4

CPU cores: 2

NET Framework 4.0 installed: True

Visual C++ 2010 Redistributable installed: True

GTA IV - Installed: True

GTA IV - Install folder: C:Program Files (x86)Rockstar GamesGrand Theft Auto IV

GTA IV - Version: 1, 0, 7, 0

GTA IV - Asi loader installed: False

GTA IV - Asi loader: 

GTA IV - Asi loader valid: False

GTA IV - C++ ScriptHook installed: True

GTA IV - C++ ScriptHook valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook version: 0, 5, 1, 0

GTA IV - ScriptHookDotNet installed: True

GTA IV - ScriptHookDotNet valid: True

===============BEGIN .NET SCRIPTHOOK LOG===============

2012-05-01 18:19:55 - Initializing ScriptHookDotNet v1.7.1.4 BETA (GTA IV version 1.0.7.0)

2012-05-01 18:20:47 - Direct3D device created!



2012-05-01 18:20:47 - SEARCHING FOR SCRIPTS...

2012-05-01 18:20:47 - Loading scripts in Assembly 'scriptsFirstResponse.net.dll' ...

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-16'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-8'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-14'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-9'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 18:20:47 -  ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 18:20:47 - DONE! 24 valid scripts found!



2012-05-01 18:20:47 - STARTING SCRIPTS...

2012-05-01 18:20:47 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):

                      System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!

                         at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)

                         at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()

                         at GTA.NetHook.CheckPhone()

2012-05-01 18:20:47 -  ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!



===============END .NET SCRIPTHOOK LOG===============

===============BEGIN LCPD FIRST RESPONSE LOG===============

[5/1/2012 5:53:30 PM] [sTATISTICS] System.Net.WebException: The remote server returned an error: (404) Not Found.

   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()

   at 0.1.LCPDFR-Obfuscated-12.0.4(Object A_0)

[5/1/2012 6:20:51 PM] [sTATISTICS] System.Net.WebException: The remote server returned an error: (404) Not Found.

   at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()

   at 0.1.LCPDFR-Obfuscated-12.0.4(Object A_0)



===============END LCPD FIRST RESPONSE LOG===============

End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Digital signature: jOzZzzYhHtp5Nu19xdgIHQ==



Edited by berry

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess we found the problem.

http://desmond.image...png&res=landing

So what happens when you put in dsound? Does it work?

Edit: (After reading your edited post). Try a different ASI loader, like xliveless. It will block online, but it's better than not being able to run LCPDFR at all.

Also, make sure you don't have two different ASI loders in your game directory at the same time, as that may cause problems.

Edited by Original Light

Share this post


Link to post
Share on other sites

So what happens when you put in dsound? Does it work?

Edit: (After reading your edited post). Try a different ASI loader, like xliveless. It will block online, but it's better than not being able to run LCPDFR at all.

Also, make sure you don't have two different ASI loders in your game directory at the same time, as that may cause problems.

Tried that also before posting this topic.

Damn this sucks ;'( looks like I wont be able to try out this mod :"( waaaaaaaa. xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried that also before posting this topic.

Damn this sucks ;'( looks like I wont be able to try out this mod :"( waaaaaaaa. xD

Hold on! Don't give up just yet. First we have to find the problem, find out how we can fix it, and then search for any other possibilities.

It's very rare to not fix something on this site, there are alot of experienced members that will help you out and get to the bottom of this.

We just need to find out how to fix this, don't give up! :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hold on! Don't give up just yet. First we have to find the problem, find out how we can fix it, and then search for any other possibilities.

It's very rare to not fix something on this site, there are alot of experienced members that will help you out and get to the bottom of this.

We just need to find out how to fix this, don't give up! :smile:

Well I am reinstalling my GTA now. Because it stopped starting for some reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTA IV - Asi loader:

GTA IV - Asi loader valid: False

Yeaaa that looks about right, but didnt you say you deleted Dsound? tahts an ASI loader

Edited by Asuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTA IV - Asi loader:

GTA IV - Asi loader valid: False

Yeaaa that looks about right, but didnt you say you deleted Dsound? tahts an ASI loader

"edit:

Or not. I have ASI loader installed :/"

:D

edit:F***ing hell. Installed the mod, GTA wont start at all now. No messages, no nothing.

Edited by berry

Share this post


Link to post
Share on other sites

running as admin? (right click the shortcut to gta and hit run as administrator)

Share this post


Link to post
Share on other sites

running as admin? (right click the shortcut to gta and hit run as administrator)

Yeah... guess ill have to stay as a cop in vG rp :/

Really annoying to keep reinstalling GTA

Edit:

It works now, but game crashes after like 3 seconds.




Problem signature:

  Problem Event Name: CLR20r3

  Problem Signature 01: gtaiv.exe

  Problem Signature 02: 1.0.7.0

  Problem Signature 03: 4bd9efbe

  Problem Signature 04: MergedFirstResponse.net

  Problem Signature 05: 0.9.0.6

  Problem Signature 06: 4d0fa8c2

  Problem Signature 07: 122

  Problem Signature 08: 0

  Problem Signature 09: System.IO.FileNotFoundException

  OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

  Locale ID: 1033

  Additional Information 1: 0a9e

  Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

  Additional Information 3: 0a9e

  Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789



Read our privacy statement online:

  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409



If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

  C:Windowssystem32en-USerofflps.txt







_______







BEGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Diagnostics Tool Version: 0.4.3

Operating system: Windows7 Ultimate (6.1.0.0 Build: 7600) Service Pack:

System RAM (GB): 4

CPU cores: 2

NET Framework 4.0 installed: True

Visual C++ 2010 Redistributable installed: True

GTA IV - Installed: True

GTA IV - Install folder: C:Program Files (x86)Rockstar GamesGrand Theft Auto IV

GTA IV - Version: 1, 0, 7, 0

GTA IV - Asi loader installed: True

GTA IV - Asi loader: XLiveLess

GTA IV - Asi loader valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook installed: True

GTA IV - C++ ScriptHook valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook version: 0, 5, 1, 0

GTA IV - ScriptHookDotNet installed: True

GTA IV - ScriptHookDotNet valid: True

===============BEGIN .NET SCRIPTHOOK LOG===============

2012-05-01 20:45:46 - Initializing ScriptHookDotNet v1.7.1.4 BETA (GTA IV version 1.0.7.0)

2012-05-01 20:47:26 - Direct3D device created!



2012-05-01 20:47:27 - SEARCHING FOR SCRIPTS...

2012-05-01 20:47:27 - Loading scripts in Assembly 'scriptsFirstResponse.net.dll' ...

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-16'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-8'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-14'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-9'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 20:47:27 -  ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:27 - DONE! 24 valid scripts found!



2012-05-01 20:47:27 - STARTING SCRIPTS...

2012-05-01 20:47:28 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):

					  System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!

						 at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)

						 at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()

						 at GTA.NetHook.CheckPhone()

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-9'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-14'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-8'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-16'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-01 20:47:31 -  ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-01 20:47:32 - Unhandled Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

					  File name: 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'

						 at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.1()

						 at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.0(Object A_0)

						 at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallback_Context(Object state)

						 at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean ignoreSyncCtx)

						 at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()

						 at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()

						 at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()



					  WRN: Assembly binding logging is turned OFF.

					  To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog] (DWORD) to 1.

					  Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.

					  To turn this feature off, remove the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog].



2012-05-01 20:47:32 - CRASH!

2012-05-01 20:47:32 - Unhandled Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

					  File name: 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'

						 at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.1()

						 at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.0(Object A_0)

						 at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallback_Context(Object state)

						 at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean ignoreSyncCtx)

						 at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()

						 at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()

						 at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()



					  WRN: Assembly binding logging is turned OFF.

					  To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog] (DWORD) to 1.

					  Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.

					  To turn this feature off, remove the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog].



2012-05-01 20:47:32 - CRASH!



===============END .NET SCRIPTHOOK LOG===============

End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Digital signature: afJ523+AtkVhFxWf3D1hNg==

Edit:

  • Make sure you aren't using a crack - We don't support cracks -
  • Update GTA IV to 1.0.7.0 (the latest version of the game, or 1.1.2.0 for EFLC) - This sometimes fixes a wide variety of issues
  • Make sure that you run the game as an administrator.
  • Make sure that your GTA IV root folder (and every subdirectory) is not set to "read-only"
  • Ensure that FirstResponse.net.dll is in the SCRIPTS folder and that AdvancedHook.dll is in the GTA IV ROOT folder.
  • Ensure that ScriptHook.dll, ScriptHookDotNet.asi and Dsound.dll OR Xlive.dll are in the GTA IV ROOT folder
  • Ensure that there is a folder titled 'LCPDFR' in the SCRIPTS folder.
  • Check that all the above files exist, if they do not, reinstall LCPDFR with the automatic installation.
  • Ensure that you are using up to date versions of every LCPDFR dependency and LCPDFR itself.
  • Install these: http://www.microsoft...9f-b21f31ab88b7, http://www.microsoft...&displaylang=en
  • Run a diagnostic report (found here: http://goo.gl/QEftp) which will point any errors it can find and will be used later on if you need to post a topic

Green = Done

Red = Not done/impossible

Edited by berry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×