Jump to content
Petroph

New Player, Need Advice

Recommended Posts

Hey guys, I've been keeping an eye on this mod for sometime and finally decided to give it a shot. Just bought GTAIV to play a mod like this and have just a few questions. I have installed CLPDFR however, I am not sure exacty what to do after enabling it via "Alt - P" My character just pulls out a Bat.

I've seen on some youtube video that there is a spawn location to change your characters appearance and stuff to a cop looking one, and spawn vehicles. If possibe, can somone give me a brief starter guide or link me to one so that I can get it working. I also have plans to play Multiplayer as well. But just need a starting point to start at. Thanks in advanced - Petroph

Edited by Petroph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which version do you have? If you have 0.95, then after alt+p you ave to go to the police station and change out. Do you have any other mods installed?

Edited by osutrooper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which version do you have? If you have 0.95, the after alt+p you ave to go to the police station and change out.

I have version 0.95 RC2. I've been to a few police stations and don't see anywhere to change out at, much less select my vehicle. The only other mod that I have installed, that I know of is ELS.

Edited by Petroph

Share this post


Link to post
Share on other sites

please run the Diagnostic tool from here please, post the log here afterwords

Just to be sure there's no issue

Edited by Asuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is the report as requested. Says I don't have GTAIV installed, but I do. And yes, its a legit copy.

EDIT: Actually, looking over this report, it says everything is false that is related to GTA IV. Probably because it can't detect GTA IV in general. Yes I did run both the installer and the diagnostic tool in admin mode.

BEGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Diagnostics Tool Version: 0.4.3

Operating system: Windows7 Ultimate (6.1.1.0 Build: 7601) Service Pack:Service Pack 1

System RAM (GB): 17.99

CPU cores: 8

NET Framework 4.0 installed: True

Visual C++ 2010 Redistributable installed: True

GTA IV - Installed: False

GTA IV - Install folder:

GTA IV - Version:

GTA IV - Asi loader installed: False

GTA IV - Asi loader:

GTA IV - Asi loader valid: False

GTA IV - C++ ScriptHook installed: False

GTA IV - C++ ScriptHook valid: False

GTA IV - C++ ScriptHook version:

GTA IV - ScriptHookDotNet installed: False

GTA IV - ScriptHookDotNet valid: False

End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Digital signature: CEKVVOMQ16oRvdVrFKID1g==

Edited by Petroph

Share this post


Link to post
Share on other sites

thats odd.....is it on a different drive? try placing the diagnostic tool in the GTAIV directory and run it again, maybe it will detect it that way

Share this post


Link to post
Share on other sites

thats odd.....is it on a different drive? try placing the diagnostic tool in the GTAIV directory and run it again, maybe it will detect it that way

Yep, that worked. Though I don't seem to have any problems with it at least yet. I have noticed a few things. I am unable to change my character/Vehicle (Went to some Cop stations with no luck) I don't see any custom vehicles. Will I need to install them? I know how if it comes to that.

EDIT: After seeing a tutorial video it seems my LCPDFR doesnt start like it should. Instead of a welcome thing, it pops up near the bottom of the screen as "Duty Mode" or somthing like that not sure.

BELOW IS THE UPDATED REPORT:

BEGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Diagnostics Tool Version: 0.4.3

Operating system: Windows7 Ultimate (6.1.1.0 Build: 7601) Service Pack:Service Pack 1

System RAM (GB): 17.99

CPU cores: 8

NET Framework 4.0 installed: True

Visual C++ 2010 Redistributable installed: True

GTA IV - Installed: True

GTA IV - Install folder: C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonGrand Theft Auto IVGTAIV

GTA IV - Version: 1, 0, 7, 0

GTA IV - Asi loader installed: True

GTA IV - Asi loader: DSOUND

GTA IV - Asi loader valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook installed: True

GTA IV - C++ ScriptHook valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook version: 0, 5, 1, 0

GTA IV - ScriptHookDotNet installed: True

GTA IV - ScriptHookDotNet valid: True

===============BEGIN .NET SCRIPTHOOK LOG===============

2012-05-02 20:41:25 - Initializing ScriptHookDotNet v1.7.1.4 BETA (GTA IV version 1.0.7.0)

2012-05-02 20:42:51 - Direct3D device created!

2012-05-02 20:42:51 - SEARCHING FOR SCRIPTS...

2012-05-02 20:42:51 - Loading scripts in Assembly 'scriptsFirstResponse.net.dll' ...

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.Main.EmergencyLights'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.Main.Start'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'CSharp.Engine.Core'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.Debugging'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.DeletionList'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.Hardcore'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.TextDraw'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCMD.Main'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCMD.Functions'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Carboot'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Disarm'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Frisk'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.PullOver'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Actions'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Debug'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Flashlight'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Functions'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Partner'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.inputSimulator'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Start'!

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'FirstResponse.LCPD.Various'!

2012-05-02 20:42:51 - Loading scripts in Assembly 'scriptsindicator.net.dll' ...

2012-05-02 20:42:51 - ...found script 'indicatorClass'!

2012-05-02 20:42:51 - DONE! 22 valid scripts found!

2012-05-02 20:42:51 - STARTING SCRIPTS...

2012-05-02 20:42:51 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):

System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!

at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)

at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()

at GTA.NetHook.CheckPhone()

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'indicatorClass'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Various'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Start'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.inputSimulator'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Partner'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Functions'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Flashlight'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Debug'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Actions'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.PullOver'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Frisk'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Disarm'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Carboot'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCMD.Functions'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.LCMD.Main'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.TextDraw'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.Hardcore'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.DeletionList'!

2012-05-02 20:42:51 - ...successfully started script 'FirstResponse.Debugging'!

2012-05-02 20:42:52 - ...successfully started script 'CSharp.Engine.Core'!

2012-05-02 20:42:52 - ...successfully started script 'FirstResponse.Main.Start'!

2012-05-02 20:42:52 - ...successfully started script 'FirstResponse.Main.EmergencyLights'!

2012-05-02 20:48:38 - Direct3D device lost!

2012-05-02 20:48:38 - SCRIPTS TERMINATED!

===============END .NET SCRIPTHOOK LOG===============

End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Digital signature: PQRMBLVCwmxuqQJNV4IShg==

Edited by Petroph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything looks ok....DO you have any other mods? perhaps Simple native trainer? could possibly be affecting Left ALT+P's actions (no clue what alt+p does in trainer but guessing here)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything looks ok....DO you have any other mods? perhaps Simple native trainer? could possibly be affecting Left ALT+P's actions (no clue what alt+p does in trainer but guessing here)

I have no other mods installed other then the ELS mod. When I hit ALT P. It does not give me what I see in any of the tutorial videos. I don't know whats goin on :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

wait a second.....did you tell the LCPDFR installer to put everything in your GTAIV directory? are you using Left Alt P?

Edited by Asuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

wait a second.....did you tell the LCPDFR installer to put everything in your GTAIV directory? are you using Left Alt P?

I did tell it to install in the correct directory. (Steam>steamapps>common>GTAIV>GTAIV. And I am Using Left Alt I have remapped my keys as ingame appearently the P key is listed as the Definition key ingame. (Video Related)

Share this post


Link to post
Share on other sites

you don't get a message in your upper left saying drive to a police station to go on duty? That's normal with gta, the HD to crap quality key is P...I just press it again.....ummmm can you tell me what folders you see in your GTAIV directory?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya, got it to work now. Just reinstalled it. Guess it wasn't installed properly but it all seems to work now :D. Now just gotta get it to work in Multiplayer ;)

EDIT: Seems to be related to the ELS sytem. Cause i Reinstalled that and it screws everything up. ANy quick fixes? or better yet a version that actually works?

EDIT 2: Unless it has something to do with the custom squad cars I got from the site? Cause i reinstalled those too.

When I play it now and press ALT P it says DUTY FORCE on the bottom of the screen and not the normal stuff.

Edited by Petroph

Share this post


Link to post
Share on other sites

The best and most stable way for multiplayer is to just play Vanilla. And What I mean by vanilla is the standard install of LCPDFR. It is advisable that you install DAS for multiplayer. This greatly increases communication with others while playing. To download you can get it from gtapolice mods or you can find it in the Official Multiplayer thread. Register on the teamspeak and use that as a tool also when playing online. I would be willing to walk you through the steps. add me to your GFWL:smoke2312 I also sit in teamspeak from time to time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya, got it to work now. Just reinstalled it. Guess it wasn't installed properly but it all seems to work now :D. Now just gotta get it to work in Multiplayer ;)

EDIT: Seems to be related to the ELS sytem. Cause i Reinstalled that and it screws everything up. ANy quick fixes? or better yet a version that actually works?

EDIT 2: Unless it has something to do with the custom squad cars I got from the site? Cause i reinstalled those too.

When I play it now and press ALT P it says DUTY FORCE on the bottom of the screen and not the normal stuff.

you must be hitting CTRL P that only forces duty

Share this post


Link to post
Share on other sites

This belongs in LCPDFR Support, it would usually be closed, but since you new, I'll just move it for you, but please, next time simply post in the Support Section about issues regarding your copy of the game and LCPDFR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This belongs in LCPDFR Support, it would usually be closed, but since you new, I'll just move it for you, but please, next time simply post in the Support Section about issues regarding your copy of the game and LCPDFR.

Thank you, I had a feeling I needed to put it in support. But orginally I had no idea that I was doin stuff wrong and just wanted to get a feel of where I should start lol :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

back to the subject at hand here....CTRL P forces duty....ALT P goes though regular activation

Share this post


Link to post
Share on other sites

back to the subject at hand here....CTRL P forces duty....ALT P goes though regular activation

Yep yep, I've managed to get it to work now :) Though, I now have yet to figure out anything else :P. I've printed out the controls page for LCPDFR. However, I have yet to find out how to effectively pull someone over as they just drive off over and over again when I get out and approach them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×