Jump to content
Uwe303

GTA IV crashes while shooting

Recommended Posts

Hey guys,

so i am playing LCPDFR since about a month and i am one of those users that get crashes and other problems... Yes,i have read the pinned threads. I use Traffic Flow,ELS and DashCam. I also tried a clean GTA IV installation but still the exact same errors like with these mods mentioned above.

So - everything is going fine. The only modded vehicle that appears on street is police2 (with ELS). I can go to shoot-outs where you can see over 5 vehicles with ELS activated and about 20 people shooting there and the game doesnt crashes. But if i make a simple traffic stop and someone goes out and pulls a weapon and i shoot at the same moment at him,the game crashes. Not always,but lets say 8 of 10 times the game crashes. Also when other officers shot at someone the game crashes sometimes. It crashes when i hear the first shot. Sometimes it runs fine for an hour,but sometimes it crashes after 5 minutes. And i have to use my weapon for sure so i cant simply avoid the crashing by avoiding using weapons ...

And yes. I tried reinstallation and like i said without any mods.

BEGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Diagnostics Tool Version: 0.4.3

Operating system: Windows7 Unknown (6.1.0.0 Build: 7600) Service Pack:

System RAM (GB): 7,98

CPU cores: 8

NET Framework 4.0 installed: True

Visual C++ 2010 Redistributable installed: True

GTA IV - Installed: True

GTA IV - Install folder: D:Program Files (x86)Rockstar GamesGrand Theft Auto IV

GTA IV - Version: 1, 0, 7, 0

GTA IV - Asi loader installed: True

GTA IV - Asi loader: DSOUND

GTA IV - Asi loader valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook installed: True

GTA IV - C++ ScriptHook valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook version: 0, 5, 1, 0

GTA IV - ScriptHookDotNet installed: True

GTA IV - ScriptHookDotNet valid: True

===============BEGIN .NET SCRIPTHOOK LOG===============

2012-04-22 01:27:08 - Initializing ScriptHookDotNet v1.7.1.4 BETA (GTA IV version 1.0.7.0)

2012-04-22 01:27:40 - Direct3D device created!



2012-04-22 01:27:40 - SEARCHING FOR SCRIPTS...

2012-04-22 01:27:40 - Loading scripts in Assembly 'scriptsFirstResponse.net.dll' ...

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.Main.EmergencyLights'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.Main.Start'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'CSharp.Engine.Core'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.Debugging'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.DeletionList'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.Hardcore'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.TextDraw'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCMD.Main'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCMD.Functions'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Carboot'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Disarm'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Frisk'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.PullOver'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Actions'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Debug'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Flashlight'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Functions'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Partner'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.inputSimulator'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Start'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'FirstResponse.LCPD.Various'!

2012-04-22 01:27:40 - Loading scripts in Assembly 'scriptsIVDashCamV2.net.dll' ...

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'IVDashCamV2.Core'!

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'IVDashCamV2.Extra'!

2012-04-22 01:27:40 - Loading scripts in Assembly 'scriptsTrafficFlow.net.dll' ...

2012-04-22 01:27:40 -  ...found script 'TrafficFlow.Taxi'!

2012-04-22 01:27:40 - DONE! 24 valid scripts found!



2012-04-22 01:27:40 - STARTING SCRIPTS...

2012-04-22 01:27:41 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):

					  System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!

						 at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)

						 at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()

						 at GTA.NetHook.CheckPhone()

2012-04-22 01:27:41 -  ...successfully started script 'TrafficFlow.Taxi'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'IVDashCamV2.Extra'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'IVDashCamV2.Core'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Various'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Start'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.inputSimulator'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Partner'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Functions'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Flashlight'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Debug'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Actions'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.PullOver'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Frisk'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Disarm'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Carboot'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCMD.Functions'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCMD.Main'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.TextDraw'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Hardcore'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.DeletionList'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Debugging'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'CSharp.Engine.Core'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Main.Start'!

2012-04-22 01:27:44 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Main.EmergencyLights'!



===============END .NET SCRIPTHOOK LOG===============

End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Digital signature: 4Cj/Ch7VheAXkmqoUpUroA==

Edited by Uwe303

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like you have a monster pc, but im confused as to why it would crash the way it is, have you updated your sound driver Make sure drivers are uptodate!

Another question, do you have any weapon mods installed? Because I know they can cause some serious issues, just another thought im clueless but would like to help you!

Possibly try Xliveless instead of dsound, have you tried that with a re-install of LCPDFR? See if there is any change?

But I would turn the ELS AI off in the ELS.INI change the variable to 0 instead of 1on the ELS AI SP and bet you wouldn't crash anymore!!!!

Edited by dralis83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intel Core i7 2600k not overclocked + AMD Radeon HD 7850 + 8GB RAM. Not really a "monster"-PC but pretty good.

No weapon mods,drivers up to date because i made a fresh windows 7 installation because i got my graphic card + new speakers 1 month ago right before i started to play LCPDFR.

I dont wanna use xliveless because i play online too + i want achievements.

I tried it - no change,

Update: Yep,again crash after normal playing only with Traffic Flow activated and without LCPDFR. Police came out of the vehicle because i had 2 stars and one officer shot at me and the game crashed.

Edited by Uwe303

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you get an error such as SMPA60 or something? or does it just CTD?

Edited by Asuna

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Andrew.   
Guest Andrew.

You could also try to restart

Share this post


Link to post
Share on other sites

aka CTD.....hrm....odd odd odd...how many mods do you have currently in GTA other than LCPDFR? what are they and Have you tried to recreate the error with out any mods at all?

Share this post


Link to post
Share on other sites

aka CTD.....hrm....odd odd odd...how many mods do you have currently in GTA other than LCPDFR? what are they and Have you tried to recreate the error with out any mods at all?

Current mods: Traffic Flow , Realistic Driving & Flying with Realistic Damage , Visual IV and 2 Car Mods (Police car 1 and 2) . No ELS,No LCPDFR (while i am playing story mode) or other mods. Will reinstall when i have time this weekend.

Update: I CAN play without dsound.dll but TrafficFlow wont work and i want to play with it because of the damn taxi bug ... And it crashes randomly at shots. Sometimes it works,sometimes not - very strange. If i shot by car at some people,it never crashed. But if i am in a mission,then it crashes sometimes but ONLY if someone,or me has to shoot ( like i said 60-80% chance of crashing).

Edited by Uwe303

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×