Jump to content
chrisdmadd

ELS 8 Install gives Error CSharp.Engine.Core

Recommended Posts

Ok so i had ELS 7 installed no problem.

 

Ive now upgraded to 8 with my clan and they have updated and sent everyone files out

 

Everyones works.... mine dont!

 

Ive tried a fresh install and can confim that at all stages the game works fine, until i copy over the new ELS 8 files.

 

Ive tried everything and all ways to install including the files from here.

 

as soon as the game loads i get 

Error CSharp.Engine.Core

 

and when i go into an els car some lights remain on at all times and i cant load any LCPDFR scripts (ATL P etc)

 

Log file attached but heres where it goes wrong.....

 

2014-05-12 12:47:06 -  ...found script 'vdH.PHelper'!
2014-05-12 12:47:06 - DONE! 26 valid scripts found!
 
2014-05-12 12:47:06 - STARTING SCRIPTS...
2014-05-12 12:47:06 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):
                      System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!
                         at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)
                         at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()
                         at GTA.NetHook.CheckPhone()
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'vdH.PHelper'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'Policing_Resist.Policing_Resist'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'Policing_Breathalyser.Policing_Breathalyser'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Various'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Start'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.inputSimulator'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Partner'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Functions'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Flashlight'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Debug'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Actions'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.PullOver'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Frisk'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Disarm'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCPD.Carboot'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCMD.Functions'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.LCMD.Main'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.TextDraw'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Hardcore'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.DeletionList'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Debugging'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'CSharp.Engine.Core'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Main.Start'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'FirstResponse.Main.EmergencyLights'!
2014-05-12 12:47:09 -  ...successfully started script 'Alpr.Alpr'!
2014-05-12 12:47:10 - Error during Tick in script 'CSharp.Engine.Core':
                      System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'AdvancedHook.dll' or one of its dependencies. The specified module could not be found.
                      File name: 'AdvancedHook.dll'
                         at eval_0.eval_0.LCPDFR-eval_3.LCPDFR-0(String A_0, Boolean A_1, Boolean A_2)
                         at CSharp.Engine.Core.HandleException(Exception ex, String additionalInfos)
                         at CSharp.Engine.Core.LCPDFR-0(Object A_0, EventArgs A_1)
                         at GTA.Script.TryTick()
                         at GTA.Script.DoTick()
                         at GTA.ScriptThread.OnTick()
                      
                      
2014-05-12 12:47:10 - Error in Thread.Abort:
                      System.Threading.ThreadAbortException: Thread was being aborted.
                         at System.Threading.Thread.AbortInternal()
                         at System.Threading.Thread.Abort()
                         at GTA.NetThread.Abort()
2014-05-12 12:47:12 -  ...successfully started script 'Policing.Policing'!
2014-05-12 12:47:40 - Direct3D device lost!
2014-05-12 12:47:41 - SCRIPTS TERMINATED!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't really comment on how to fix it, but I'm looking at it from a programmers perspective. The exception the log is telling you is that the file "AdvancedHook.dll" is missing as an assemblyreference. I don't know enough of c# (csharp - language this software was programmed in I suppose) or .Net to tell you that you are at fault here or the software you install lacked the proper parameters to include the file automatically.

 

I would try to find the AdvancedHook.dll assembly online and include into the script folder in gta iv and see if it helps. A quick and dirty Google search on advancedhook.dll got me redirected to >this script. Try installing it and see if the problem solves itself.

 

 

EDIT: I am installing LCPD First Response right now as we speak, and I can see the advancedhook.dll is automatically installed with the installer. Are you running version 0.95 rc2 of lcpdfr or 1.0b?

 

Installer pic with advancedhook: '>

Edited by Aarstad

Share this post


Link to post
Share on other sites

You must install the ELS 8 AdvancedHook *over* the LCPDFR one; the LCPDFR one doesn't have the functions ELS 8 requires (this will be remedied in future versions of LCPDFR).

Share this post


Link to post
Share on other sites

From discussion with Chris I believe ELS 8 is the final thing that's being installed after everything else.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I've overwritten the files and basically as soon as I add the els v8 files to any stage of my working copy of gta this error appears.

It just doesn't make sense.

I am only using .95rc2 does this matter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so i got my answer from here!

 

Downloaded 2 missing dlls and hey presto.

 

why i didnt have msvcr110 and msvcp110 and it never affected it before i dont know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so i got my answer from here!

 

Downloaded 2 missing dlls and hey presto.

 

why i didnt have msvcr110 and msvcp110 and it never affected it before i dont know.

Do you have the link from "here!" ? You didn't include a link in your post.

I google searched those 2 files and my searchs came up with this.

Edited by halopcdraco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×