Jump to content
Natatha

GTAIV Has Stopped Working/DEP

Recommended Posts

First off, I can't find any logs in my files to post, so I apologize for that.

 

Secondly, I wind up with a couple problems, which I will try to describe here as best I can.

 

My first problem could be extremely simple, but I want to clarify something. When I try and download LCPDFR 1.0, I only have the option to download 1.0 automatic installer, or 1.0a manual installer. (Along with the PDF files) Am I missing a download here? Or do I just need to install off of the 1.0a manual installer?

 

Second problem, is I get a Data Execution Prevention error, which causes my GTAIV Has Stopped Working error. Which, I don't understand because I turned DEP off years ago. (And yes, I did go back and check to make sure it was off)

 

I also attached a screenshot of the GTAIV folder.

 

0UPm3ZI.jpg

 

System Specs:

 

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 @2.40GHz

RAM: 4GB

OS: Vista Home Premium 32bit SP2

Graphics Card: ATI Radeon 3800 series (Don't remember which one, but it's run GTAIV fine in the past)

 

I hope this was what you guys are looking for as far as information, however, if my first problem is my main problem, I could very well have everything fixed. Also, I did do a quick search of the forum for my second problem, however I only came up with a couple threads, and they were older threads, and the posts didn't make much sense. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can choose between the automatic installer or the manual installer. I recommend the manual installer.

Do have the latest patch installed? Running the game as administrator? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only manual installer I see is the 1.0a, nothing for the actual 1.0LCPDFR manual installer, I'm just assuming that's correct?

 

Also, yes, it's patched up to 1.7.0. And yes, I went into properties and set both GTAIVlauncher and GTAIV.exe to run as administrator, and then turned around and still right-click  run as admin for GTAIVlauncher.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, No, No... I did, I just was making sure I wasn't missing a different Manual Installer. :)

 

As for that, I did use the 1.0a Manual Installer, and install it as it said in the installation guide. Which is usually where my "GTAIV has stopped working..." error starts happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It launches the Social Club window, I select the "Play Offline" option, and then GTAIV never actually launches, it just gives me the error message from my original post.

 

Also, I completely reinstalled everything from GTAIV, to LCPDFR, and this time it seems that the logs (or what I assume are the logs) you guys wanted, so I'll post those below and maybe that will help as well.

 

Log start: Tue Mar 04 15:15:32 2014

-----------------------------------------------
[iNFO] GTA IV Script Hook 0.5.1 - © 2009, Aru - Initialized
[iNFO] Process base address: 0x1360000
[iNFO] Auto detecting game version
[iNFO] Using game version 1.0.7
 
 

Log started on: 15:15:31 3-4-2014
------------------------
[iNFO - 15:15:31] Gameversion - 1.0.7.0
[iNFO - 15:15:31] AdvancedHookInit 0.3 © 2013 LMS - Initialized
[iNFO - 15:15:31] Attaching hooks...
[iNFO - 15:15:31] CPools::InstallHooks: Hooking CPool__Initialize
[iNFO - 15:15:31] CPools::InstallHooks: Hooking CPedFactory
[iNFO - 15:15:31] Data unprotected
[iNFO - 15:15:31] Game patched
[iNFO - 15:15:32] Xlive protections disabled
[iNFO - 15:15:32] Disabling network connection check
[iNFO - 15:15:32] Spawning patcher thread
[iNFO - 15:15:32] Patching files
 
 

// -- GTA IV ASI LOADER LOG -- //
//-- © Alexander Blade 2008 -- //
C:Windowssystem32dsound.dll is loaded, address 0x71120000
Hooking dsound proc named "DirectSoundCreate"
"DirectSoundCreate" hooked, address 0x71137A61
Hooking dsound proc named "DirectSoundEnumerateA"
"DirectSoundEnumerateA" hooked, address 0x71148A34
Hooking dsound proc named "DirectSoundEnumerateW"
"DirectSoundEnumerateW" hooked, address 0x71148A51
Hooking dsound proc named "DllCanUnloadNow"
"DllCanUnloadNow" hooked, address 0x7114C6D3
Hooking dsound proc named "DllGetClassObject"
"DllGetClassObject" hooked, address 0x711386D4
Hooking dsound proc named "DirectSoundCaptureCreate"
"DirectSoundCaptureCreate" hooked, address 0x71148364
Hooking dsound proc named "DirectSoundCaptureEnumerateA"
"DirectSoundCaptureEnumerateA" hooked, address 0x71148A6E
Hooking dsound proc named "DirectSoundCaptureEnumerateW"
"DirectSoundCaptureEnumerateW" hooked, address 0x71148A8B
Hooking dsound proc named "GetDeviceID"
"GetDeviceID" hooked, address 0x71148200
Hooking dsound proc named "DirectSoundFullDuplexCreate"
"DirectSoundFullDuplexCreate" hooked, address 0x711484CC
Hooking dsound proc named "DirectSoundCreate8"
"DirectSoundCreate8" hooked, address 0x71126D48
Hooking dsound proc named "DirectSoundCaptureCreate8"
"DirectSoundCaptureCreate8" hooked, address 0x71148412
Loading ASI C:Program FilesSteamsteamappscommonGrand Theft Auto IVGTAIVAdvancedHookInit.asi
ASI loaded : C:Program FilesSteamsteamappscommonGrand Theft Auto IVGTAIVAdvancedHookInit.asi, Address 0x00000000
Loading ASI C:Program FilesSteamsteamappscommonGrand Theft Auto IVGTAIVScriptHookDotNet.asi
ASI loaded : C:Program FilesSteamsteamappscommonGrand Theft Auto IVGTAIVScriptHookDotNet.asi, Address 0x73770000
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a really quick update -- 

 

After speaking with some friends of mine who are much more tech savvy than I am, I got my DEP issue to stop happening by disabling it in a somewhat round about way... However, I still have the "GTAIV has stopped working..." error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×