Jump to content
Sign in to follow this  
broblemssuck01

i can't start my game

Recommended Posts

ok so i installed a fresh new install of gta and then i run it as administrator no mod's but the problem is the first time i installed lcpdfr it crash OK i wasn't worried but i installed the game a 2 time and wen i ran it no mod's it didn't work and i do not know what to do please help love the mod want to play and be a active community member but can't :( PS: my copy is a legit copy bought it for steam

Edited by broblemssuck01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please follow the stickies and post a diagnostic report. Also note the nature of the crashes (e.g. error messages, error codes, etc.). Without providing additional information and just saying the mod isn't working, we can't help you very much. We'll continue troubleshooting as soon as you update us with additional information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please follow the stickies and post a diagnostic report. Also note the nature of the crashes (e.g. error messages, error codes, etc.). Without providing additional information and just saying the mod isn't working, we can't help you very much. We'll continue troubleshooting as soon as you update us with additional information.

ok no errors i just start the game and then i click start a bunch of pepole appear and then it says loading.. then it says gtaiv.exe has stop'd working you need any more info?

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, please follow my initial directions and run the diagnostic tool, then post the report here. Just because you don't see an error message still doesn't mean you're in the clear--especially not since you say the game stops working after it progresses from the loading screen. Usually, this indicates a bad save file, but until you post more details in the nature of the problem, we have no real way of figuring out why it isn't working for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i have ran the diagnostic's tool and this is what it said

BEGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Diagnostics Tool Version: 0.4.3

Operating system: Windows7 HomePremium (6.1.1.0 Build: 7601) Service Pack:Service Pack 1

System RAM (GB): 7.97

CPU cores: 4

NET Framework 4.0 installed: True

Visual C++ 2010 Redistributable installed: True

GTA IV - Installed: True

GTA IV - Install folder: C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonGrand Theft Auto IVGTAIV

GTA IV - Version: 1, 0, 7, 0

GTA IV - Asi loader installed: True

GTA IV - Asi loader: DSOUND

GTA IV - Asi loader valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook installed: True

GTA IV - C++ ScriptHook valid: True

GTA IV - C++ ScriptHook version: 0, 5, 1, 0

GTA IV - ScriptHookDotNet installed: True

GTA IV - ScriptHookDotNet valid: True

End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report

Digital signature: EPlJYZjwr5ona1IOCfFiRw==

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, the report appears clean, but doesn't have information from the .NET ScriptHook log. Usually after you run the game and it crashes, the diagnostic tool will also report what the .NET ScriptHook log also says, and it is in that log that specific crashes due to scripts are noted. You can find this log file (called ScriptHookDotNet.txt) in the root directory of your game's folder.

Just for the sake of troubleshooting, when you installed the mod, where there any errors? Did you install the mod by "Running as Administrator" with the game's root folder not marked as "Read-only?" Lastly, are you using LaunchGTAIV.exe with "Run as Administrator" enabled? Usually people with clean diagnostic logs don't follow these steps. And even if they do, sometimes a reinstall of the mod and/or the game helps.

I see you have tried reinstalling the game and it didn't work without any mods. This indicates that your game itself has problems. Did you completely remove everything from where the game was installed before reinstalling it? The uninstaller may have not deleted any mods that you had in the game. Also, are you loading saved games after you start the game? If so, try backing up your saved game, then deleting it to see if it will work.

Edited by Raggio

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i ran my game do to not haveing the file and now i do so hear is what is says

2012-05-08 19:29:55 - Initializing ScriptHookDotNet v1.7.1.4 BETA (GTA IV version 1.0.7.0)

2012-05-08 19:31:19 - Direct3D device created!

2012-05-08 19:31:20 - SEARCHING FOR SCRIPTS...

2012-05-08 19:31:20 - Loading scripts in Assembly 'scriptsFirstResponse.net.dll' ...

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-16'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-8'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-14'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-9'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - DONE! 24 valid scripts found!

2012-05-08 19:31:20 - STARTING SCRIPTS...

2012-05-08 19:31:20 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):

System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!

at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)

at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()

at GTA.NetHook.CheckPhone()

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error log cuts off without finishing loading the scripts, so unless you are missing some of the text, this should indicate that the game has problems loading the scripts. I suggest you try reinstalling the mod, which helped other users that had clean error logs. If it still doesn't work after that, try using xliveless as your ASI loader instead of dsound.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o ya sorry i guess i didn't copy all of the log here is the full log

2012-05-08 19:29:55 - Initializing ScriptHookDotNet v1.7.1.4 BETA (GTA IV version 1.0.7.0)

2012-05-08 19:31:19 - Direct3D device created!

2012-05-08 19:31:20 - SEARCHING FOR SCRIPTS...

2012-05-08 19:31:20 - Loading scripts in Assembly 'scriptsFirstResponse.net.dll' ...

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-16'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-8'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-14'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-9'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:20 - ...found script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:20 - DONE! 24 valid scripts found!

2012-05-08 19:31:20 - STARTING SCRIPTS...

2012-05-08 19:31:20 - Error during GetPhoneNumber (Phone checks will be disabled):

System.Exception: Accessing Globals failed! Invalid Memory Address!

at unmanaged.MemoryAccess.GetGlobalAddress(Int32 index)

at unmanaged.MemoryAccess.GetPhoneNumber()

at GTA.NetHook.CheckPhone()

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.2.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '1.0.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-7'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-6'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-12'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-3'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-15'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-4'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-2'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-10'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-11'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-9'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-14'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.1.LCPDFR-Obfuscated-8'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.3.LCPDFR-Obfuscated-0'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-1'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-16'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-5'!

2012-05-08 19:31:21 - ...successfully started script '0.LCPDFR-Obfuscated-13'!

2012-05-08 19:31:21 - Unhandled Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

File name: 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'

at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.1()

at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.0(Object A_0)

at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallback_Context(Object state)

at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean ignoreSyncCtx)

at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()

at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()

at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()

WRN: Assembly binding logging is turned OFF.

To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog] (DWORD) to 1.

Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.

To turn this feature off, remove the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog].

2012-05-08 19:31:21 - CRASH!

2012-05-08 19:31:21 - Unhandled Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

File name: 'System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a'

at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.1()

at 0.LCPDFR-Obfuscated-6.0(Object A_0)

at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.WaitCallback_Context(Object state)

at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean ignoreSyncCtx)

at System.Threading.QueueUserWorkItemCallback.System.Threading.IThreadPoolWorkItem.ExecuteWorkItem()

at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()

at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()

WRN: Assembly binding logging is turned OFF.

To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog] (DWORD) to 1.

Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.

To turn this feature off, remove the registry value [HKLMSoftwareMicrosoftFusion!EnableLog].

2012-05-08 19:31:21 - CRASH!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, you've previously left out the most important parts of the log, LOL! :biggrin: Now I know what's causing your crashes. Your computer appears to be missing some C++ and .NET dependencies that are needed to run the mod.

Even if you have these already, try reinstalling Microsoft .NET Framework 4.0 and Microsoft Visual C++ 2010. This should help, as it helped others who had the same crash error.

Hope this helps you! :happy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

after installing these things do i have to re install my game?

Unless it still doesn't work, no...these are Windows components, and don't have much to do with the game. They only have to do with the mods that utilize them (e.g. scripts, codes, etc.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK i installed the components and now wen i start my game it gets to the loading screen after the people LOADING..... UNCLE VLAD and then it freezes the sheen that goes across the screen freezes i am re installing my game and then i will restart with NO mods and see if it works i have heard that you have to run your game one before installing lcpdfr so it dose not get over loaded if this is right plz write back thanks for all the support

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK i installed the components and now wen i start my game it gets to the loading screen after the people LOADING..... UNCLE VLAD and then it freezes the sheen that goes across the screen freezes i am re installing my game and then i will restart with NO mods and see if it works i have heard that you have to run your game one before installing lcpdfr so it dose not get over loaded if this is right plz write back thanks for all the support

Yes, if all else fails, doing a complete reinstall of the game is best. Make sure to completely clean out all traces of the game, including any files that are left over in Program Files and in your AppData folders. It is also true that you should at least play the game up to having your first safe house and saving it there before playing LCPD:FR, because some people have trouble using the mod while starting a new game at the same time.

Hope this helps! Feel free to report back and/or ask additional questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK it finished re installing but wen i started it up it just shimmers and then freezes

If this happens without any mods, than that means your computer is to blame now--not the game. I don't know what advice to give you if you can't even run the vanilla copy of the game, because there could be a myriad of problems wrong with your computer that can be causing the game to malfunction like this. Are you absolutely sure that you cleaned out all traces of GTA IV after uninstalling and prior to reinstalling? And what do you mean by "shimmers?" Is the game window shaking, or the screen flickering, or something else?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×