Jump to content
kyleb1223

Crash on game startup. GTA IV 1.0.7; LCPDFR 1.0

Recommended Posts

Hi,

 

This has been going on for a couple of days now and I have definitely tried to troubleshoot it myself...

 

Two nights ago I removed LCPDFR 0.95 to make way to 1.0

 

The install went fine.

 

Now, when I go to start up GTA IV, I log in to Social Club -> play and then it just crashes "Grand Theft Auto IV has stopped working". 

 

I recently disabled Data Execution Prevention (because Windows was saying that was what was crashing it before) but after a reboot and even intalling LCPDFR on a clean GTA IV install, the program still crashes. 

 

Specs: Windows Vista; Quad Core AMD @ 2.3 GHz; Nvidia GT610 graphics.

 

Note: 0.95 ran perfectly on my machine. 

 

I did not find any so called "LCPDFR.log" in my GTA IV directory or on my PC...at all.

 

I've posted my "Advanced Hook Init" file as well as my GTA IV directory photo. 

 

Thanks!

Edited by kyleb1223

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is EXACTLY what is happening to me. I've been playing 0.95 for ages and its fine, i tried to get 1.0a upgrade and launch GTA IV, after social login and games start up it just completely crashes.

 

Been waiting for next update, 1.0b. Still same problem. GTA IV can't even start up, it will say "gta iv has stopped working"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

can you guys try and remove AdvancedHookInit.asi and see if it helps?

 

LMS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did delete the AdvancedHookInit.asi and that got me in game. However, LCPDFR had a message in top left corner real quick that I think said there was a problem with the asi loader or something...

 

heres from LCPDFR.log: 

------------------------
[iNFO - 14:12:43] [Log] Started
[iNFO - 14:12:43] [Main] Main: Initializing...
[iNFO - 14:12:43] [Main] Main: LCPDFR Engine © 2011-2013 LMS
[iNFO - 14:12:43] [Main] Main: DO NOT USE THIS WITHOUT PERMISSION. YOU MAY NOT SHARE, MODIFY OR DECOMPILE THIS FILE.
[ERROR - 14:12:45] [] System.IO.FileLoadException: A procedure imported by 'AdvancedHook.dll' could not be loaded.
File name: 'AdvancedHook.dll'
   at freval_187.fr0()
   at freval_187..ctor()
   at LCPD_First_Response.Engine.Main.eval_fr4()
   at LCPD_First_Response.Engine.Main.fr3()
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do have both of those programs installed on my PC. Now, I replaced all the scripts, dlls and asi's located in the manual install (nothing replaced over) and this also replaced the Advanced Script Hookinit file.

 

Now GTA IV crashes again


This is from the AdvancedHookInit.txt file if it helps.. 

 

Log started on: 14:53:7 3-16-2014
------------------------
[iNFO - 14:53:7] Gameversion - 1.0.7.0
[iNFO - 14:53:7] AdvancedHookInit 0.3 © 2013 LMS - Initialized
[iNFO - 14:53:7] Attaching hooks...
[iNFO - 14:53:7] CPools::InstallHooks: Hooking CPool__Initialize
[iNFO - 14:53:7] CPools::InstallHooks: Hooking CPedFactory
[iNFO - 14:53:7] Data unprotected
[iNFO - 14:53:7] Game patched
[iNFO - 14:53:7] Xlive protections disabled
[iNFO - 14:53:7] Disabling network connection check
[iNFO - 14:53:7] Spawning patcher thread
[iNFO - 14:53:7] Patching files
 
 
also
 
This is an updated LCPDFR.log file. Note the "WARNING"s
 
------------------------
[iNFO - 15:02:05] [Log] Started
[iNFO - 15:02:05] [Main] Main: Initializing...
[iNFO - 15:02:05] [Main] Main: LCPDFR Engine © 2011-2013 LMS
[iNFO - 15:02:05] [Main] Main: DO NOT USE THIS WITHOUT PERMISSION. YOU MAY NOT SHARE, MODIFY OR DECOMPILE THIS FILE.
[iNFO - 15:02:07] [PluginManager] Initialize: Loading custom plugins
[WARNING - 15:02:08] [settings] ReadSettings: Invalid entry 
[iNFO - 15:02:08] [settings] ReadSettings: Suspect transporter POLICE
[iNFO - 15:02:08] [settings] ReadSettings: Suspect transporter POLICE2
[iNFO - 15:02:08] [settings] ReadSettings: Suspect transporter PSTOCKADE
[WARNING - 15:02:08] [settings] ReadSettings: Invalid entry 
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: DisableCameraFocusOnWorldEvents (Main)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: DisableSuspectTransportCutscene (Main)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: DisableRandomPoliceChatter (Main)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: PreloadAllModels (Main)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: Language (Main)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: UsingPoliceStationMod (Main)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: AbortSuspectTransportCutscene (KeybindingsController)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: AbortSuspectTransportCutsceneModifierKey (KeybindingsController)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: AbortSuspectTransportCutscene (Keybindings)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: AbortSuspectTransportCutsceneModifierKey (Keybindings)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: RequestRoadblock (KeybindingsController)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: RequestRoadblockModifierKey (KeybindingsController)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: RequestRoadblock (Keybindings)
[WARNING - 15:02:08] [settingsFile] GetValue: Value not found: RequestRoadblockModifierKey (Keybindings)
[iNFO - 15:02:08] [Plugin.Main] Changing language to en-US
[iNFO - 15:02:08] [Main] Main: Initializing done
[iNFO - 15:02:09] [serverCommunication] InitializeConnection: Internet connection available
[ERROR - 15:02:09] [serverCommunication] GetPublicIP: Error when using local internet gateway as UPnP device: Invalid access to memory location
[iNFO - 15:02:13] [serverCommunication] InitializeConnection: Public IP Address is: 96.61.93.182
[iNFO - 15:02:16] [serverCommunication] InitializeConnection: Connected to the LCPDFR server
[iNFO - 15:02:16] [NetworkManager] NetworkManager: In network session: False Is host: False
[iNFO - 15:02:16] [Authentication] Authentication: Server available, using online authentication
[iNFO - 15:02:18] [Plugin.Main] Running LCPD First Response LCPDFR 1.0b 2011-2014 LMS (1.0.5178.33429) 3/6/2014 18:34:18
[iNFO - 15:02:18] [Plugin.Main] Copyright © 2010-2014, G17 Media, www.lcpdfr.com
[iNFO - 15:02:18] [updateCheck] DoUpdateCheck: Checking for updates
[iNFO - 15:02:19] [Authentication] PerformOnlineAuthentication: Lease renewed
[iNFO - 15:02:19] [Authentication] Authentication: Authentication successful
[iNFO - 15:02:19] [Authentication] Authentication: Logged in as "kyleb1223"
[iNFO - 15:02:19] [updateCheck] DoUpdateCheck: No updates available
 

 


Oh, I should mention. I put ELS in the game with its scripts but I deleted the advancedscripthookinit file again to get in game...

 

Alt+P loaded the PD's on the map but the mission markers wouldn't work..

Edited by kyleb1223

Share this post


Link to post
Share on other sites

None of your warnings is of relevance, that's all fine. The diagnostics tool fails to find your game installation, because your registry keys are missing/corrupted. Simply tick the "Advanced Mode" checkbox at the bottom to manually select your folder. Your latest log, however, shows me that installating the software I linked to you fixed the AdvancedHook.dll issue. So what's your problem now? Everything appears to be set up fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×