Jump to content

Welcome to LCPDFR.com
Want to get involved? Make an account with us to start posting your own content, get full access to our massive downloads section, download files at a faster speed, and interact with 121544 other members. Already a member? login here - otherwise create an account for free today!


advertise here

Photo

LCPDFR installed but Alt + P wont work


Warning!
Guest, the last post of this topic was over 30 days ago and you should not bump this topic, unless you have a very valid reason for doing so.
Bumping a topic for an invalid reason may be a community guidelines violation and your account may be sanctioned.


  • You cannot reply to this topic
This support issue is OPEN. Feel free to add an answer. If you'd like to ask your own question, create a new topic instead of replying to this one.
11 replies to this topic

#1
Solid Snake

Solid Snake

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 04 May 2013 - 11:46 PM

I have been trying for 2 days to get this to work but nothing has fixed it. I remember played LCPDFR somewhere around Feb. this year and it worked but only after fixing a problem which I cant remember. But anyway I am using the steam version which I dont think matters at all. And I have installed the mod on a copy of the original GTA4 file so that I dont screw up the master file. And I have installed the .95 RC2 version. The master file is default checked on the read only thing so after i made the copy that I modded I unselected that.  I have the frame work and the c++ thing installed. I restarted my pc when it told me to and it still didnt work. I got all checks on the 4 check list when I installed the mod. I tried the diagnostics tool but it said I didnt have the dsound or any of that other stuff because it i think it was going into the clean version of GTA4 instead of the modded one i have. I have looked in the modded one and it shows that scrip things and dsound things. Its all there. And since I dont know how to change the directory on the diag tool thats pretty much useless to me. But ill show what it says anyway. 

 

 

BEGIN *SIGNED* LCPD First Response Issue Report
Diagnostics Tool Version: 0.4.3
Operating system: Windows7 HomePremium (6.1.1.0 Build: 7601) Service Pack:Service Pack 1
System RAM (GB): 7.48
CPU cores: 4
NET Framework 4.0 installed: True
Visual C++ 2010 Redistributable installed: True
GTA IV - Installed: True
GTA IV - Install folder: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV
GTA IV - Version: 1, 0, 7, 0
GTA IV - Asi loader installed: False
GTA IV - Asi loader: 
GTA IV - Asi loader valid: False
GTA IV - C++ ScriptHook installed: False
GTA IV - C++ ScriptHook valid: False
GTA IV - C++ ScriptHook version: 
GTA IV - ScriptHookDotNet installed: False
GTA IV - ScriptHookDotNet valid: False
End of *SIGNED* LCPD First Response Issue Report
Digital signature: RYIo1vL/AtYfNxmzbDRrUQ==
 

So I dont know what to do. I have read so many forums, and watched so many tutorials and nothing has worked. I am also running on a laptop with 8 gb of ram and decent amd graphics card and everything so it can run it, I just cant get it fixed. Someone please help. This has been bugging me to no end since I cant play it with my friends. The problem is just beyond me. 



#2
willpv23

willpv23

    Sergeant in Training

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1048 posts
  • LocationNew York

Posted 05 May 2013 - 09:33 PM

Are you starting the game using LaunchGTAIV.exe from your modded game file or launching from the Steam shortcut?


"Work and ideas get stolen, then you keep moving on doing your thing." -@_svnin


#3
DarthWound

DarthWound

    Vaping with ProtankII + iTasteSVD

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 827 posts
  • LocationParis, France

Posted 05 May 2013 - 09:49 PM


GTA IV - Asi loader installed: False
GTA IV - Asi loader valid: False
GTA IV - C++ ScriptHook installed: False
GTA IV - C++ ScriptHook valid: False
GTA IV - ScriptHookDotNet installed: False
GTA IV - ScriptHookDotNet valid: False

 

There is the problem I guess. Check if you have installed LCPDFR and it's requirements in the correct directory (as administrator) :

64bits : C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV

32bits : C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV



#4
willpv23

willpv23

    Sergeant in Training

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1048 posts
  • LocationNew York

Posted 05 May 2013 - 09:58 PM

There is the problem I guess. Check if you have installed LCPDFR and it's requirements in the correct directory (as administrator) :

64bits : C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV

32bits : C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto IV\GTAIV

 

He's using a separate installation area for modding and leaving the steam directory alone. He copied the whole game to a separate spot.


"Work and ideas get stolen, then you keep moving on doing your thing." -@_svnin


#5
DarthWound

DarthWound

    Vaping with ProtankII + iTasteSVD

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 827 posts
  • LocationParis, France

Posted 05 May 2013 - 10:07 PM

Couldn't it be the cause ?



#6
willpv23

willpv23

    Sergeant in Training

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1048 posts
  • LocationNew York

Posted 05 May 2013 - 10:14 PM

Well, the diagnostic tool is checking the unmodded directory, the one that doesn't even have LCPDFR in it; which is why I asked if he's launching LaunchGTAIV.exe from the modded directory and not through Steam's shortcut. A better way to keep a full backup would be to copy the whole original directory somewhere else, then mod the original directory, that way the Steam shortcut can be used.


"Work and ideas get stolen, then you keep moving on doing your thing." -@_svnin


#7
DarthWound

DarthWound

    Vaping with ProtankII + iTasteSVD

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 827 posts
  • LocationParis, France

Posted 05 May 2013 - 10:26 PM

Well, the diagnostic tool is checking the unmodded directory, the one that doesn't even have LCPDFR in it; which is why I asked if he's launching LaunchGTAIV.exe from the modded directory and not through Steam's shortcut.

Thanks for clarification.
 

 

A better way to keep a full backup would be to copy the whole original directory somewhere else, then mod the original directory, that way the Steam shortcut can be used.

 

I agree, it would be much better.

 



#8
Solid Snake

Solid Snake

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 05 May 2013 - 10:49 PM

Are you starting the game using LaunchGTAIV.exe from your modded game file or launching from the Steam shortcut?

 



Yes I am using the  LaunchGTAIV.exe. And I will try the idea of using a copy as the master file. Should I uncheck the read only feature first, before installing lcpdfr? Or does it even matter?

 



#9
willpv23

willpv23

    Sergeant in Training

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1048 posts
  • LocationNew York

Posted 05 May 2013 - 10:50 PM

 

Yes I am using the  LaunchGTAIV.exe. And I will try the idea of using a copy as the master file. Should I uncheck the read only feature first, before installing lcpdfr? Or does it even matter?

 

 

Yes, uncheck read only.


"Work and ideas get stolen, then you keep moving on doing your thing." -@_svnin


#10
Solid Snake

Solid Snake

    Newbie

  • Members
  • 3 posts

Posted 05 May 2013 - 11:25 PM

Ok so for some reason, when I installed it on the copy versions, it would place the scripthook and dsound things outside the folder with the main gta IV, installers, and scripts folders. So now scripts went in the gta IV folder and everything else is in the right place. It finally works. Thanks for the help guys!



#11
OfficerK

OfficerK

    Well, That went exactly how i planned it.

  • Members
  • PipPip
  • 35 posts
  • LocationSacramento, California

Posted 29 June 2013 - 01:49 AM

I have a question of my own, how can i move the files (Im not really good with that stuff)


I'm working on my first car reskin/skin! (I'll give you a hint: It will have a Non-ELS and ELS Probably, Not sure what ELS Compatibility i'll do yet).

Once i get it kinda good looking i'll post a url in my signature to have a sneak peek)

 

If i helped in any way please press the GREEN button next to my post!

993.gif


#12
SWCCoperator

SWCCoperator

    Newbie

  • Members
  • 2 posts

Posted 29 June 2013 - 02:03 AM

i downloaded everything i had to the lcpdfr program ran and it chacked all the things off, but when i go to launch gta it tells me it has stopped working..... plz help

 






Warning!
Guest, the last post of this topic was over 30 days ago and you should not bump this topic, unless you have a very valid reason for doing so.
Bumping a topic for an invalid reason may be a community guidelines violation and your account may be sanctioned.



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users