Jump to content

Welcome to LCPDFR.com
Want to get involved? Make an account with us to start posting your own content, get full access to our massive downloads section, download files at a faster speed, and interact with 159,675 other members. Already a member? login here - otherwise create an account for free today!



Photo

GTA IV FATAL ERROR WS10


Warning!
Guest, the last post of this topic was over 30 days ago and you should not bump this topic, unless you have a very valid reason for doing so.
Bumping a topic for an invalid reason may be a community guidelines violation and your account may be sanctioned.


  • This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic

#1
ARCTICvnc

ARCTICvnc

Posted 11 November 2012 - 03:36 am

I installed a fresh copy of GTA IV and installed every thing. I used a 100% legit copy of the game on Windows 7 SP1. After all the install when I click on the icon to run the game a black window along with a error message saying GTA IV FATAL ERROR WS10 pops up. I already tried reinstalling the game. Help?

#2
ECGaming

ECGaming
  • PA Flag

Posted 11 November 2012 - 03:59 am

Are you trying to run the game as an adminastrator?

Check out my Youtube Channel for LCPD:FR Content! 

https://www.youtube....er/gtagamer1222


#3
Rupes

Rupes

Posted 25 January 2013 - 04:20 am

Are you trying to run the game as an adminastrator?

 

im getting the same error code. im running windows 7. i tried reinstalling the game and same thing. i tied reinstalling windows live and got the same thing. please help!!! thanks



#4
willpv23

willpv23
  • New York Flag

  •  Community Moderator

Posted 25 January 2013 - 05:59 pm

Try downloading this: http://www.xbox.com/.../downloadclient

 

Also by simply Googling "gta iv ws10", you get Rockstar's official support page with multiple solutions: http://support.rocks...error-in-gta-iv


Edited by willpv23, 25 January 2013 - 06:11 pm.

"Work and ideas get stolen, then you keep moving on doing your thing." -@_svnin

#5
Chamimnya

Chamimnya
  • Canada Flag

Posted 25 January 2013 - 06:09 pm

I have windows 8 and I had the same problem not too long ago, here's what I did, though it may not work for you.

 

1. Un-install all the games for windows live crap in your programs.

2. Re-install GFWL from http://www.rockstarg.../PC/GFWLupdate/

3. Find your GTAIV.exe in under C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV and right-click it, choose compatibility options and set it to Windows Vista SP2.

  If you have a 32-bit OS then take the (x86) out of program files.

4. Install patch 4 (nothing newer than patch 4, we'll get to that in a sec) http://www.gamefront...atch_v__1_0_4_0

5. Start up GTA IV. Login/register for GFWL in-game. It will then ask for an update. It will automatically install patch 1.0.7.0

6. Play GTA IV!

 

Some times you may encounter errors when starting GTA IV after you install mods. ex: "Access Denied" or some crap like that. I fixed this just by running LaunchGTAIV.exe as an admin.

 

If that does not work, then restart the above steps but download GFWL here instead: http://www.xbox.com/.../DownloadClient

The reason I say download patch 4 is because the other patches didn't want to work for me but patch 4 finally did.

 

I hope this works for you!



#6
KingGinji2

KingGinji2

Posted 05 June 2013 - 02:14 am

Try downloading this: http://www.xbox.com/.../downloadclient

 

Also by simply Googling "gta iv ws10", you get Rockstar's official support page with multiple solutions: http://support.rocks...error-in-gta-iv

 

well it did and it still came up with gta iv fatal error ws10



#7
Blackhawk3877

Blackhawk3877
  • United States Flag

Posted 25 June 2013 - 01:07 am

I see this is an old post, but I fixed the problem I was having by running the 1.7 Patch installer again.



#8
oldsnake1911

oldsnake1911

Posted 10 October 2014 - 01:34 pm

Not trying to push and old topic but I have had this problem for awhile and never been able to fix it. I just recently refreshed my PC and only installed to games. I installed all the mods and then started to add more I have lowered my graphics to low settings, but I now get the error GTA IV Out of Memory error . I am getting both of these issues Can someone help me?

 


Optional= and content=sig.jpg


#9
willpv23

willpv23
  • New York Flag

  •  Community Moderator

Posted 10 October 2014 - 05:02 pm

Not trying to push and old topic

 

Then why post? This topic is over a year old (nearly two years if you go back to the OP). I'll give you a solution though: try removing all, or at least some, of your mods. Install them one by one to find out what may be causing the problem. If you still have issues create your own topic.

Nothing to see here!


 

This topic has been closed by LCPDFR.com staff.
If you feel that this topic has been closed in error, please report this post.


Edited by willpv23, 10 October 2014 - 05:02 pm.

"Work and ideas get stolen, then you keep moving on doing your thing." -@_svnin




Warning!
Guest, the last post of this topic was over 30 days ago and you should not bump this topic, unless you have a very valid reason for doing so.
Bumping a topic for an invalid reason may be a community guidelines violation and your account may be sanctioned.



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users